Home » Dietetyka » Burgery z grzybów Portobello – Ketogeniczne burgery!

Burgery z grzybów Portobello – Ketogeniczne burgery!

Burgery wykonane z pieczarek portobello, które są większe i ciemniejsze, doskonale nadają się zamiast bułek. Smak grzybów, sera, mięsa, to jest to. Jak wykonać te soczyste i smaczne burgery?

Co będzie nam potrzebne, aby wykonać te soczyste burgery:

  • dwie pieczarki portobello
  • 120 g tartego sera cheddar
  • 350 g mielonego mięsa wołowego 
  • 30 g szpinaku
  • 4 łyżki parmezanu

Jak przyrządzić burgery ketogeniczne z pieczarek?

Należy zmielić nóżki od naszych grzybów razem ze szpinakiem i wymieszaj z cheddarem i wołowiną, następnie dodaj pieprz i sól do smaku. Uformuj dwa kotlety i umieść je na odwróconych kapeluszach grzybów i dociśnij tak aby stworzyły całość.

Umieść ketogeniczne burgery  na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 190 stopni i piecz przez ok. 10 minut, następnie po 10 minutach posyp burgery parmezanem i piecz przez kolejne 5 minut, tak aby parmezan się rozpuścił. Gotowe soczyste burgery keto, makroskładniki podlicz sobie samemu ponieważ mogą się różnić od moich.

zdjęcie wkrótce

Tagi: , , ,


Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.