Burgery wykonane z pieczarek portobello, które są większe i ciemniejsze, doskonale nadają się zamiast bułek. Smak grzybów, sera, mięsa, to jest to. Jak wykonać te soczyste i smaczne burgery?
Co będzie nam potrzebne, aby wykonać te soczyste burgery:
- dwie pieczarki portobello
- 120 g tartego sera cheddar
- 350 g mielonego mięsa wołowego
- 30 g szpinaku
- 4 łyżki parmezanu
Jak przyrządzić burgery ketogeniczne z pieczarek?
Należy zmielić nóżki od naszych grzybów razem ze szpinakiem i wymieszaj z cheddarem i wołowiną, następnie dodaj pieprz i sól do smaku. Uformuj dwa kotlety i umieść je na odwróconych kapeluszach grzybów i dociśnij tak aby stworzyły całość.
Umieść ketogeniczne burgery na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 190 stopni i piecz przez ok. 10 minut, następnie po 10 minutach posyp burgery parmezanem i piecz przez kolejne 5 minut, tak aby parmezan się rozpuścił. Gotowe soczyste burgery keto, makroskładniki podlicz sobie samemu ponieważ mogą się różnić od moich.
zdjęcie wkrótce